Praktisk om refugiet

Rammerne

Europa Refugiet ligger på Sydøstfyn i parken ved Glorup Gods. Huset er bygget i slut 1800-tallet og var dengang mejeribestyrerens bolig. I dag er der refugie på første sal, mens vi, Elena Askløf og Peter Lauge, bor i stueetagen. 200 meter fra hoveddøren ligger slotsparken, hvor der er skulpturer, et rigt fugleliv og et væld af træer og planter. Fra slotsparken kan man også gå i skoven.

Åbningsperiode

I 2022 er refugiet åbent fra d. 5/9 til d. 01/11.
Hvis du er en del af en gruppe, der ønsker ophold, kan der være mulighed for at komme udenfor denne periode.

Værelser og faciliteter

Europa Refugiet er et lille refugie med fem værelser, en fællesstue med tekøkken og et fælles badeværelse. Derudover er der en have, hvor der også står stole og borde, man kan sætte sig og arbejde ved.

Vores værelser er mellem 10 og 30 kvadratmeter og er simpelt indrettede. Vi har forskelligt udstyr, der kan bruges afhængigt af, hvad du kommer for at arbejde på. Blandt andet har vi et hævesænkebord, eksterne skærme, et el-klaver, monitors, staffeli, store opslagstavler til at overskueliggøre dit arbejde, projektor, lærred m.m.

Hent en pdf med billeder af værelserne, huset og parken ved at klikke her.
Eller besøg vores instagram.

Transport

Europa Refugiet ligger kun 15 minutter fra Nyborg. Kommer du med offentlig transport kan du fra Nyborg Station tage en bus (nummer 930/931/932) til Øksendrup, hvor du enten kan blive hentet eller gå til refugiet på 30 minutter.

Forplejning

Under dit ophold sørger vi for morgenmad og aftensmad. Alle måltider er vegetariske og så vidt muligt økologiske. Morgenmaden står klar i tekøkkenet mellem klokken 07.30 og 09.00. Aftensmaden serveres varm klokken 18.30. Frokosten sørger du selv for – der er køleskab, en lille ovn med komfur, brødrister, elkedel m.m. i tekøkkenet. Du kan handle i de nærliggende byer (Ørbæk eller Hesselager) eller bestille varer online hos Coop, Føtex eller nemlig.com.

Pris

I efteråret (d. 5/9-01/11) har vi en særpris for vores værelser i anledning af refugiets åbning.

For et værelse inklusiv morgenmad og aftensmad.
Pris pr. dag: 500 kr. (inkl moms)
Pris for en uge: 3.200 kr. (inkl moms)

Udregning af pris for ti dages ophold: En uge (3.200 kr.) plus tre dage (3 x 500 kr.) = 4700 kr.

Ønsker du at have et ekstra rum under dit ophold, fx et stort øvelokale, hvis du kommer som skuespiller, kan du for 200 kr. ekstra om dagen reservere et værelse til formålet.

Du kan søge om ophold under fanen ’søg ophold’.

Stipendie

Det ligger os meget på sinde at være et sted, der understøtter unge og/eller mindre etablerede kunstnere, forfattere, musikere m.fl. Derfor bevilger vi hvert år 30 stipendier til ophold på refugiet. Stipendiet reducere prisen for ophold med 50%.

Pris med stipendie:
Pris pr. dag: 250 kr.
Pris for en uge: 1.500 kr.

Du kan søge om stipendieplads under fanen ‘søg ophold’.

Grupper og par

Ønsker I at bruge refugiet som en gruppe, afhænger prisen af, hvor mange I kommer og hvor langt et ophold, I ønsker. Vi har plads til maks. 15 gæster ad gangen. Derfor bedes I sende en mail med en beskrivelse af jeres gruppe, antal personer, længden af opholdet og ønsker til omfanget af forplejning. Så vender vi tilbage med et tilbud. I kan forvente svar inden for max 10 dage.

Er I to personer, fx et par, der kommer sammen og kun har brug for ét værelse, koster det i alt 700 kr. for to personer per dag.
Søger i som par stipendiepladser er prisen 450 kr. for jer begge på et værelse.